Wentelfeetjes maak je meestal door enkele sneden oud brood te weken in een mengsel van melk en eieren. Je bakt ze daarna om en om in de pan, en bestrooit ze met suiker en kaneel. Heb je oliebollen of stukken kerstbrood over? Die zijn ook heel geschikt voor deze bereiding. Handig als je nog wat over hebt van de viering van kerst of oud en nieuw!
Hoe maak je ze
Om wentelteefjes van oliebollen of kerstbrood te maken klop je in een schaal de onderstaande ingrediënten door elkaar. Halveer de hoeveelheden voor een kleinere maaltijd.
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 6-10 in plakjes gesneden oliebollen of kerstbrood
Week de plakjes oliebol of kerstbrood in het mengsel. Bak ze daarna in de boter in ongeveer 5 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. De wentelteefjes bestrooi je met fijne suiker (of poedersuiker) en kaneel. Je kunt ze als ontbijt of brunch eten maar ze zijn ook heel lekker als dessert met een bolletje ijs er bij. Ook kun je er fruit bij serveren zoals banaan of aardbei.